Nieuwjaar, een lange wandeling en Wardruna

Tussen-aflevering: Nieuwjaar, een lange wandeling en Wardruna

[Wil je tegelijkertijd naar de podcast luisteren? Klik hierboven op de ‘play’ knop op de audioplayer!]


Hallo allemaal en welkom bij Op z’n Vlaams. Nen hele gelukkige nieuwjaar! Ik hoop dat gelle goed gevierd hebt! Jullie zijn misschien verrast met nu al een nieuwe aflevering te zien verschijnen, maar dees is eerder een soort van snelle aflevering tussendoor. Zoals ik vorige aflevering gezegd had, ik wou op één of andere manier de vijf dingen die mij gelukkig maken elke week en die ik neerschrijf op het einde van de week integreren in de podcast. Ik heb daar wat over zitten nadenken en ik heb besloten van ze gewoon met ulle te delen via aparte korte afleveringetjes, zowel in het Engels als in het Nederlands. Ik ga voor deze afleveringetjes zowel in het Engels als in het Nederlands praten omdat ik denk dat dat een goede oefening is voor zowel mensen die al Engels kennen en Vlaams of Nederlands willen leren, maar ook omgekeerd, voor mensen die Vlaams of Nederlands praten en Engels willen leren. Dus bij deze, de allereerste korte aflevering.


Engels

So, first I’ll talk in English and tell you what made me happy last week.    

1) I celebrated New Year with a good friend of mine! We made some delicious food together and played some games. Really the perfect way to start the new year, in my opinion! 🙂

2) I did a really long walk to that friend’s apartment that day because I didn’t want to take public transport and wanted to have a bit of a workout. That’s something that I really also enjoyed that day.  

3) I played the VR game ‘Elven Assassin’ with some friends. It’s a work-out, yet somehow meditative. 🙂 I play it almost everyday nowadays and I really recommend it.

4) I started watching speedruns commented by the developers of that game on Youtube. The sheer skills of the speedrunner combined with the frustration of the developers is fantastic to watch. For people who don’t know what speedrunning is, speedrunning is where a gamer tries to complete a game as fast as possible using every trick and every glitch or bug in the game they can use to their advantage. 

5) The newest song by Wardruna. Wardruna is one of my favorite bands and I’ll put the link in the transcription: link


Nederlands

En dan nu de vijf dingen die me gelukkig hebben gemaakt in het Vlaams.

1) Ik heb Nieuwjaar gevierd met een goede vriendin van me! We hebben samen lekker eten gemaakt en wat spelletjes gespeeld. Echt de perfect manier om het nieuwe jaar te starten, naar mijn mening!

2) Ik heb een hele lange wandeling gemaakt naar die vriendin haar appartement die dag omdat ik niet het openbaar vervoer wou nemen en ik wou een beetje een workout hebben. Dat is iets waar ik die dag ook echt van heb genoten.  

3) Ik heb het VR spelletje ‘Elven Assassin’ gespeeld met wat vrienden. Het is een workout, en toch meditatief op de één of andere manier. Ik speel het bijna elke dag tegenwoordig en ik raad het echt aan.  

4) Ik ben begonnen met speedruns die becommentarieerd worden door developers van dat spel te bekijken op Youtube. De pure skills van de speedrunner gecombineerd met de frustratie van de developers is echt fantastisch om te zien. Voor mensen die niet weten wat speedrunning is, speedrunning is wanneer een gamer een spelletje zo snel mogelijk probeert uit te spelen door gebruik te maken van elke truc en elke glitch of bug in het spel dat ze kunnen gebruiken in hun voordeel.    

5) Het nieuwe lied van Wardruna. Wardruna is één van mijn favoriete bands en ik zal de link in de transcriptie zetten: link

En voila, dat is het voor de korte aflevering. Ik zal de transcriptie hiervan ook online zetten, zodat ge het ook in geschreven vorm ziet. 

Houdt ulle goed en tot binnenkort!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.