Sneeuw, smoutebollen en raadsels

Tussen-aflevering: Sneeuw, smoutebollen en raadsels

[Wil je tegelijkertijd naar de podcast luisteren? Klik hierboven op de ‘play’ knop op de audioplayer!]


Hallo allemaal en welkom bij de korte aflevering van deze week! 


Nederlands

Hier zijn de vijf dingen die me vorige week gelukkig hebben gemaakt: 

  1. We hebben de allereerste sneeuw in België gezien en het is zelfs blijven liggen voor een tijdje! Nu voelt het echt als winter aan! Het is fantastisch om het te zien vallen wanneer ge gezellig en warm binnen zijt
  2. Ik en mijn vrienden hadden een fijne Dungeons & Dragons sessie waar we tegen uit de kluiten gewassen, zwaar gepantserde mol-wezens hebben bevochten en waar we een raadsel moesten oplossen om een deur te openen. Ik deed beide delen graag, maar deze keer echt wel het raadsel. 
  3.  Ik heb een nieuw spelletje gedownload op m’n VR headset waarin ge een detective zijt en waar ge allerlei soorten raadsels moet oplossen. Het raadsel in Dungeons & Dragons heeft me doen realiseren dat ik enorm graag raadsel oplos, dus ik dacht van dees eens te proberen. Tot nu toe vond ik het spelletje echt fantastisch. Het is heel creatief en natuurlijk sommige dingen die je in VR doet zijn onmogelijk om in ‘t echte leven te doen.
  4. We hebben eindelijk smoutebollen gemaakt! We hadden dit gepland voor Kerstavond, maar het kwam er maar niet van tot dit weekend. Het is echt zo een lekker dessert. Als je nie weet wat dat is, ik zal een link posten naar het recept: link
  5. Ik heb eindelijk een tweede monitor gekocht voor mijn laptop. Met VR development te doen, was ik gefrustreerd aan het geraken over het steeds moeten wisselen van de browser tabs en programma’s. Nu kan ik al mijn tabs op één scherm hebben, terwijl ik kan werken in een programma op het andere scherm, wat het werk dat ik aan het doen ben echt versneld. Echt blij dat ik die keuze heb gemaakt.   


Engels

And now in English.

5 things that made me happy last week:

  1.  We saw our very first snow in Belgium and it even stayed for quite a while! Now it really feels like winter! It’s fantastic to watch it fall when you’re cozy and warm inside. 
  2. We had a lovely Dungeons & Dragons session where we fought some oversized heavy armored mole creatures and where we had to solve a riddle to open a door. I loved doing both parts, but especially the riddle this time.  
  3. I downloaded a new game on my VR headset, in which you are a detective and you need to solve all kinds of riddles. The riddle in the Dungeons & Dragons session made me realize I really like solving riddles, so I thought I should give it a try. So far I found the game fantastic. It’s very creative and of course, some things you do in VR would be impossible in real life.  
  4. We finally made smoutebollen! We had planned this for Christmas Eve, but we never came to it until this weekend. It’s really such a tasty dessert. If you don’t know what it is, I’ll post a link to a recipe: link
  5. I finally bought a second monitor for my laptop. With doing VR development I was getting frustrated about switching browser tabs and programs all the time. Now I can just have all my tabs open on one screen while I’m working in a program on the other screen, which really speeds up the work I’m doing. Really happy I made that decision.  

En voila, dat was het weer voor vandaag. Nog een fijne week en tot de volgende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.