Dinosaurussen, push-ups en Malaucène

5 dingen waar ik dankbaar voor ben:

Een paar weken terug ben ik met wat vrienden naar een dinosaurus-expositie geweest. An sich was de expositie ietsjes te kort naar mijn mening, maar het was gewoon tof om dat te doen met een tiental mensen, waarvan ik er sommigen al jaren niet meer gezien had. 🙂 

De laatste week van augustus last-minute beslist om mee te gaan met een vriendin naar het zuiden van Frankrijk. Dat bleek een hele goede beslissing te zijn. Het dorpje waar we zaten, Malaucène, was echt op z’n zuiders: veel zon, goed eten, kalm en mooie natuur. Er waren ook vrienden mee van die vriendin en dat bleken stuk voor stuk leuke mensen te zijn. Ik heb enorm veel genoten van die week daar. Dat smaakt naar meer! 🙂

Vooraleer ik vertrok naar Zuid-Frankrijk had ik nog enkele tatami gekocht om mijn reeds bestaande tatami mee te vergroten. Ik ben er blij mee, want het geeft me meer ruimte om fitnessoefeningen te doen, VR te spelen, etc. Voor degenen die niet weten wat tatami zijn, dit zijn een soort van vloermatten die je ook ziet bij gevechtskunsten enzo.

Over fitnessoefeningen gesproken, ik heb me de laatste tijd vooral zitten focussen op de push-up en ik heb geleerd dat er een groot verschil is tussen een ‘push-up’ en een push-up! 🙂 Vroeger deed ik een push-up redelijk snel, omdat ik er snel vanaf wou zijn. Ik hield mijn adem ook het merendeel van de tijd in en mijn ellebogen staken ongelijk uit, waardoor ik sommige spieren wat asymmetrisch trainde. Nu doe ik mijn push-ups traag en gecontroleerd, adem ik regelmatig en gebruik ik een push-up board om mijn spieren gelijk te trainen. Het belangrijkste verschil is echter dat ik nu niet meer met repetities werk, maar elke set tot falen doe, wat mij altijd tot aan mijn limiet duwt. Ik merk een duidelijk verschil in hoe mijn spieren de dag erna voelen! 

Tijdens de vakantie heb ik ook tijd gemaakt om een boek te lezen, wat al even geleden was. Ik heb ‘The Power of Habit’ van Charles Duhigg gelezen. Zeer interessant boek voor als je een negatieve gewoonte wilt aanpassen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.